Vesimittareiden vaihto etäluettaviin

Keski-Savon Vesi Oy vaihtaa kaikki mekaaniset vesimittarit etäluettaviin digitaalisiin mittareihin. Mittareita vaihdetaan noin 1000 kpl vuodessa, eli vaihtourakka kestää noin neljä vuotta. Vaihtotyö aloitettiin Luttilassa tammikuussa 2024. Mittareiden vaihto on asiakkaalle maksuton. Urakoitsijalta voi kuitenkin halutessaan tilata muita tarvittavia mittauskeskuksen korjaukseen liittyviä töitä erikseen.

Vaihdon jälkeen vesilukemia ei enää tarvitse ilmoittaa, vaan lukemat saadaan mittareista automaattisesti. Vanhoista mittareista, ja mahdollisesti kuuluvuusalueen ulkopuolella olevista etämittareista lukemat ilmoitetaan pyydettäessä kuten ennenkin.

Miten mittarin vaihdosta ilmoitetaan

Vaihtourakoitsija laittaa postilaatikkoon ilmoituksen hyvissä ajoin ennen suunniteltua vaihtotyötä. Jos ehdotettu aika sopii, niin ei tarvitse tehdä muuta kun olla paikalla sovittuna ajankohtana ja päästää vaihtajat kohteeseen. Jos aika ei sovi, niin ilmoituksessa on ohjeet miten silloin toimitaan. Toivomme, että mahdollisimman monelle ehdotettu aika sopii, silloin vaihtotyö etenee sujuvasti.

Mitä hyötyä vaihdosta on asiakkalle?

Vesilaskutus perustuu digimittareilla reaaliaikaiseen todelliseen kulutukseen, joten vesilukemien ilmoitus ja tasauslaskutus jäävät pois. Lisäpalveluna etämittareista saa tietoa omasta vedenkulutuksesta, sekä hälytyksiä mahdollisista kiinteistön vesivuodoista. Nettisivultamme löytyy linkki ”Oma vesi”. Siitä aukeavalle sivulle syöttämällä laskusta löytyvät maksajan numeron ja mittarinumeron pääsee oman kiinteistön näkymään. Sieltä voi määritellä asukasmäärän, kiinteistön muodon, sähköpostiosoitteen johon halutessaan saa raportin kulutuksesta sekä hälytyksiä.